Schneider Electric och Simplified startar talangprogram för teknikintresserade som vill bidra till en hållbar framtid

Jonas Brunnström_web

Schneider Electric och Simplified startar ett talangprogram som riktar sig till teknikintresserade som vill vara med och bidra till en hållbar framtid genom att använda energi på ett smart och hållbart sätt. Talangerna i programmet har möjlighet att skapa ett brett nätverk, utmanas inom olika områden samt driva digitaliseringen framåt tillsammans med inspirerande kollegor.

Schneider Electric är en världsledande koncern inom digitalisering, automation och energioptimering och är utsedd till världens mest hållbara företag 2021. Nu fortsätter Schneider Electric att driva kompetensförsörjningen framåt tillsammans med rekryterings- och kompetenspartnern Simplified. I juni månad öppnar talangprogrammet Future Innovators där unga teknikintresserade kan ta sitt första steg mot en dedikerad ingenjörsroll.

– Vill du bidra till en hållbar framtid genom att jobba med smarta byggnader och teknik i framkant? Inom affärsområdet Digital Energy jobbar vi med styrsystem och AI-teknik där vi tillsammans tar fram de främsta lösningarna för energioptimering av byggnader och är en partner för hållbarhet och effektivitet. Hos oss finns stora förutsättningar för personer som vill vara med och påverka sin karriär och utveckling. Vi söker personer med olika bakgrund, erfarenhet och perspektiv så att vi kan lära oss mer som företag, säger Jonas Brunnström, regionchef inom affärsområdet Digital Energy Sverige.

Future Innovators kommer årligen ta emot 15-30 personer som ingår i talangprogrammet under en tolvmånadersperiod. I programmet ingår bland annat interna och externa utbildningar som varvas med arbete hos kunden. Varje person i programmet får rollen som junior serviceingenjör, en skräddarsydd utbildningsplan och en mentor som stöttar i det dagliga arbetet.

– Det här är en av de största satsningarna på kompetensutveckling som någonsin gjorts i Sverige av ett enskilt företag. Simplified och Schneider Electric delar tron på att frihet skapar innovation, och med talangprogrammet skapar vi en mötesplats för det. Nu vill vi träffa landets mest drivna individer, gärna som just gått ut gymnasiet och ser en framtid inom programmering eller ingenjörskap, säger Alexander Lundgren, försäljningschef och delägare på Simplified.

Talangprogrammet är en förlängning av det partnerskap mellan Schneider Electric och Simplified som inleddes i början av 2021. Utöver den egna kompetensförsörjningen vill duon även inspirera andra till liknande initiativ då detta skapar jobbmöjligheter för unga att komma ut i arbetslivet.

– Det finns ingen övre gräns för hur långt du kan gå, eftersom den kunskap och erfarenhet du anskaffar i talangprogrammet motsvarar det som krävs för en framtida ingenjörsroll. Vi är övertygade om att det är här som morgondagens experter, innovatörer och företagsledare kommer växa fram, säger Alexander Lundgren.

Dela:
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Hör av dig till oss

Med Simplified får du tillgång till marknadens bästa rekryteringsbolag och kandidater. Kontakta oss för att boka ett möte eller veta mer om hur vi jobbar.